Közösségi Hálózatok

2019.02.12. Off By szerver00

A közösségi oldalak olyan helyek az interneten, ahol könnyen megtalálhat valakit, akit ismer vagy régen ismert (pl. osz­tály­tár­sak, volt kollegák). A közösségi weboldalakon az internetezők be­mutatják magukat, így ismerőseik megtalálhatják őket. Meg­ke­reshetik egymást, megnézik kivel mi történik, az oldalon ke­resz­tül alkalmanként leveleznek, vagy üzenő falon keresztül in­formációt osztanak meg a közösséggel. Magyarországon nép­sze­rű oldalak az iWiW.hu ,Facebook.com , Instagram.com , watsapp.com
Az iWiWre való regisztrációhoz meghívóra volt szüksége, amit egy már az oldalon jelenlévő ismerőstől kaphat meg. Bejelentkezés után a legfelső sorban az új üzeneteket és értesítéseket valamint az is­merősök számát, a függő kapcsolatokat láthatja. A jobb ol­da­lon a profilt módosíthatja, és az oldallal kapcsolatos egyéb be­állításokat végezheti el.
Főbb menüpontok: A kezdőlap gomb értelemszerűen a kez­dő­lapot hozza be, mint az a lenti ábrán is látszik. Az „ismerőseim” gomb a már felvett ismerőseit mutatja meg Önnek. A „Kit is­mer­hetek?” gomb a közös ismerősöket keresi, a már bejelölt is­merősei kapcsolatait mutatja. Az „üzenetek” gombbal a kapott üze­neteket nézheti meg, és a baloldalon megjelenő menüsorból vá­laszthat a további lehetőségek közül.